Over ons

Het bedrijf

Momenteel leveren wij Smeermiddelen en andere vloeistoffen in heel Nederland. Wij leveren onze producten onder andere aan garage bedrijven, logistieke dienstverleners, scheepswerven en de agrarische sector. Wij staan er voor open  bedrijven uit andere sectoren te voorzien van smeermiddelen en andere vloeistoffen. 

Wij verkopen een breed scala aan producten, u heeft keuze uit verschillende merken, onder andere Midland, Rocol, Eurol, Americol, Shell, Quaker State, Pennzoil en ons eigen Private Label. Heeft u voorkeur voor een ander merk? Neemt u dan contact met ons op, wij kijken graag of we iets voor u kunnen betekenen. 

Oliehandel H van den Berg onderscheidt zich van andere bedrijven door een continue hoge en persoonlijke service te bieden. Wij staan bekend om onze brede kennis over smeermiddelen. Daarnaast staan wij achter al onze producten, wij garanderen een hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. De bezorgtijden zijn kort, meestal vanuit voorraad leverbaar en zo mogelijk binnen 24 uur. Tevens is het mogelijk om bij ons apparatuur in bruikleen te nemen, hierbij kunt u denken aan lekbakken, oliepompen, vet pompen, wandbarren, mobiele olie units voor kleine en grote drums en complete bulk installaties.

Geschiedenis

Oliehandel H. van den Berg is al meer dan 90 jaar thuis in Smeermiddelen. Al 3 generaties wordt deze expertise op het gebied van smeermiddelen doorgegeven van vader op zoon. In 1926 is de eerste generatie begonnen met het verhandelen van smeermiddelen. 

In 1960 begon de 2e generatie met het verhandelen van smeermiddelen. Het merk wat werd gevoerd was Americol, dit merk is opgericht in 1879. In 1970 is Oliehandel H. van den Berg begonnen met het verkopen van Quaker State producten. Quaker State is opgericht in 1859 in Pennsylvania, het merk staat bekend door zijn producten van hoogwaardige kwaliteit en crude-olie, tegenwoordige is dit merk specifiek voor de Amerikaanse markt. 

In het jaar 1988 maakte de 3e generatie zijn toetreding in het bedrijf. In 2004 is ons bedrijf in zee gegaan met het Zwitserse merk Midland. Daarnaast zijn wij mede importeur van Rocol. Dit Engelse merk is een van de marktleiders op het gebied metaalbewerking.